• LYDFORTÆLLING Den der dør først, Nordic True Stories, Rakkerpak Productions 2021

 • LYDFORTÆLLING Lysning i øst, Kbh Radiobiograf, Shortdox 2021, Opført i Huset KBH
 • REPORTAGE Oplev seks okkulte byrum i det nattetomme København, Jyllands-Posten, 2021
 • REPORTAGE I sporet på Danmarks største billedhugger, Jyllands-Posten, 2020
 • LYDFORTÆLLING Så dør jeg bare!, Kbh Radiobiograf, Shortdox 2020, Opført i BIG BIO Nordhavn
 • REPORTAGE Tilbage til naturen, Jyllands-Posten, 2020
 • KLUMME Nu gik det ellers lige så godt, Jyllands-Posten, 2020
 • LYDFORTÆLLING Vi tuder lidt – det må vi godt!, Podimo, 2019
 • LYDFORTÆLLING Kassettebånd & Gorillamix, Kbh Radiobiograf, Shortdox 2019, Opført på Hotel Cecil
 • ROMAN Alt forladt, Gyldendal, 2003, e-bog 2017
 • UNGDOMSROMAN Tango og jalousi, Gyldendal, 1993, e-bog 2017
 • UNGDOMSROMAN Skak, skøjter og skrappe smuglere, Gyldendal, 1990, e-bog 2017
 • UNGDOMSROMAN 16 års Tango, Gyldendal, 1989, e-bog 2017
 • UNGDOMSROMAN Måneøens børn, Gyldendal, 1987, e-bog 2017
 • DRAMATIK Kana K, reading, Svalegangen, 2017
 • DRAMATIK Kana K, reading, Teatret Fair Play, 2016
 • DRAMATIK Bowling for mor og far, reading, Svalegangen, 2016
 • UNDERVISNINGSMATERIALER tekstforfatter, Det Danske Filminstitut, 2007-2016
 • KORTFILMMANUS Read Painting, Davegreen.dk, 2011
 • KORTFILMMANUS transNOIR, Davegreen.dk, 2010
 • BILLEDBOG FOR VOKSNE Leporello #21, Arena-Dottir, 2010
 • LEPORELLO-VIDEO #21, third ear, 2010
 • REJSEBOG Turen går til Sjælland, Politikens Forlag, 2009
 • LYDBILLEDE Solens Dyade, tekstforlæg til Thomas Seest udstilling, Møstings Hus, 2008
 • HÅNDBOG Filmguiden, bidragende tekstforfatter, Gyldendal, 2008
 • POSTKORTSERIE med Thomas Seest, Dyade, 2007
 • HÅNDBOG Underholdningskanonen, bidragende tekstforfatter, Gads Forlag, 2006
 • BØRNENOVELLE & CD Tandfeen, DR Multimedie, 2005
 • UNGDOMSNOVELLE Yin eller Yang, Gyldendal, 2003

Den der dør først

Da Helle var 17 år, havde hun en kæreste, der sprang ud fra Vor Frelsers Kirke. Han og det har fulgt hende siden - også i den skønlitteratur hun har fået udgivet. Men først nu har hun været klar til at fortælle om det så direkte, som hun gør her. Hun synes, at det er vigtigt at tale om selvmord og har haft mange tanker om, hvordan hun kunne gøre det både etisk og ærligt. Her har hun valgt sin personlige version – uden at nævne navne.

Lysning i Øst

At cykle afsted midt om natten, for at opsøge et sted fra barndommen. Se solen stå op og forstå lidt mere af det, far har lært dig.

Så dør jeg bare! En refleksion i lyd over det at skulle dø, som peger på alt det lys, der faktisk findes i mørket: taknemmeligheden over det, der har været, at have nået det, man skulle, at efterlade noget godt - og, som et af de sjoveste og mest originale billeder i dette års shortdoxkonkurrence, en drøm om bare at ligge i en trailer og dø. Shortdox’en slutter meget elegant med en udånding, et sidste suk, med kirkeklokkerne som fin, lille vignette, der vidner om tydelig bevidsthed om radiomediets formsprog.
JAKOB DYBRO JOHANSEN, radioproducent og radiolærer, på vegne af Shortdox-juryen.

Kasettebånd & Gorillamix, er både en stærk enkelfortælling og en ide, der kunne blive til et virkelig godt podcastkoncept. Lydfortællingen er et fremragende eksempel på, at når man lader tilfældet råde og går ud og roder lidt rundt i virkelighedens sprækker, så gemmer der sig helt fantastiske historier og levede liv. Når man så derudover har sørget for at lede i kasserne med fortidens lydlige vraggods, så har man pludselig en overraskende, bevægende og inviterende fortælling, hvor form og indhold vandrer forbilledligt hånd i hånd. Som lytter tager kasettebåndet en ind i en dragende livshistorie, og bagefter kan man ikke lade være med at digte videre – både på hovedpersonens historie og på hendes på en gang skarpe og skrøbelige overklassestemme, hvor meget ligger og murrer mellem linierne.

SUSANNA SOMMER, reporter, vært og radioproducent, på vegne af Shortdox-juryen.

Svend-Erik Nørregaard, dette århundredes største danske skuespiller, druknede for et kvarter siden i sit eget slim.

Det er en sætning som denne, der gør hele forskellen i Helle Højlands roman mellem melodramaet og den håndholdte råstyring. Banen er kridtet op allerede her på side 7, og de næste godt tohundrede sider spiller vi uafbrudt frem og tilbage mellem soap og slim - ydre totalglamour på den ene side, totalt afpillet virkelighed på den anden. Kunstnerliv og fri kærlighed med øjeblikkeligt tilbageslag i død, forbandelse og elendighed.

Weekendavisen


Man skal ikke lade sig forskrække af, at historien begynder ved et dødsleje. Alt forladt handler i høj grad om livet… Fortællingen veksler fint mellem mange tilbageblik og er skrevet i en både rap, realistisk og melankolsk tone. I den grad en medrivende nutidshistorie om et kvindeliv.
ALT for damerne

Vi møder i denne bog personerne fra 16 års Tango og følger Jan det næste år. Af og til refereres til tidligere handlinger, så det er muligt at se en sammenhæng, uden at have læst nævnte titel... Sproget er flydende og godt at læse og fastholder i beskrivelsen af Jan en nærværende og troværdig person, der er midt i en kvalfuld ungdom.

Lektørudtalelse fra Indbindingscentralen

 

Pletskud om jalousi. Forfatteren formår på sikker måde at beskrive magtesløsheden, når jalousiens tåger driver ind over sindene og formørker tanker i vrede og angst… ren candy for elskere af teenage-love-story-genren.

Jyllands-Posten

Forfatteren får her taget udgangspunkt i dels et kriminelt område og dels et socialt specielt vedrørende kultursammenstød. Og hun får på en god måde adskilt tingene således, at fordomme gøres til skamme og de retmæssige forbrydere udpeges.

Information

 

Her er der både spænding, humor, flugt og fart over begivenhederne, mixet med den danske hverdag anno 1990 på en talentfuld måde, som har et snert af Astrid Lindgrens mesterlige bøger om detektiven Kalle Blomkvist over sig.

Weekendavisen

16 års Tango er velsignet uden pegefingre. Den lille sag er erotisk romantik for unge mennesker og som sådan fungerer den fortræffeligt. Ikke sidste, men første tango for Jan, et udkald til kærlighedens veje og udveje.

Berlingske Tidende

 

Helle Højlands 16 års Tango fortæller om en 16 årig drengs erotiske besættelse af en lærerinde. Hun tager usentimentalt og fornuftigt på sagen…. En overbevisende historie.

Holstebro Dagblad

Alt hænger sammen på en meget smuk og troværdig måde i den 19-årige Helle Højlands debutroman. Med stor sikkerhed og imponerende talent kæder Helle Højland en række menneskeskæbner, der umiddelbart ikke har meget med hinanden at gøre, sammen til en slægtsroman, der på en myterisk og ærlig måde fængsler læseren.

Jyske Tidende

 

Uden at ryste på hånden opruller Helle Højland i sin debutbog atter en af disse rejser og kampe mellem godt og ondt. Måneøens Børn har en hel masse af dét som andre mere drevne børnefortællere mangler – nemlig sjæl…. Det er en meget sikker begyndelse til et forfatterskab.

Det Fri Aktuelt

11 kvinder og 11 mænd har skabt et mægtigt liv i det gamle leporellobogformat med 11 skønne pixibøger for voksne, båret af erobringsmotivet fra Don Juan.

Berlingske Tidende


(…) Hamrende simpelt og flot.

Jyllands-Posten


Der er gensidig forførelse, når digtere og billedkunstnere parres to og to på udfoldeligt karton.

Politiken