Underviser i kreativ skrivning

 AKTUELT NU

Se pris via link i overskrift og foto når tilmeldingsklar

Grundlæggende kurser, for dig der lige er begyndt at skrive, men lige så meget for dig, der har brug for at få opdateret dine kreative skriveteknikker.

På weekendkurset SKRIVESKOLEN HEMINGWAY – GRUNDKURSUS, kommer vi hele vejen rundt om de grundlæggende værktøjer i skriveteknik af romaner og noveller. Du kommer til at skrive meget, både kortere og længere skriveøvelser, lære at give og modtage konstruktiv respons, og kan nyde godt af et inspirerende skrivefællesskab. Et kursus hver halve år, hver anden weekend næste gang fra 7. september.

Kl. 10-16.15, 6 weekender/84 lekt. Lige ved Nørreport Station. 

Kan følges ved siden af et fuldtidsarbejde.

På tirsdagsholdet i dagtimerne DIN HISTORIE - SKRIV PÅ DINE ERINDRINGER kan du via kortere og længere skriveøvelser, lære at bruge de grundlæggende værktøjer i kreativ skriveteknik, give og modtage konstruktiv respons, og være en del af et skrivefællesskab med fokus på det selvbiografisk og autofiktive. De to kurser i løbet af et halvt år, kan tages i vilkårlig rækkefølge, der sammenlagt introducerer de grundlæggende teknikker. Næste gang fra 3. september 29. oktober.

Kl. 10-15.20, 7 tirsdage/42 lekt. Lige ved Nørreport station.

For alle i hele landet, og når det passer ind i din hverdag, tilbyder jeg E-skrivekurser.

På KULTURSKOLENS ONLINE FORFATTERSKOLE NIVEAU 1 & NIVEAU 2 har du mulighed for at afprøve de grundlæggende værktøjer i kreativ skriveteknik af romaner og noveller. I 16 uger vil du, hveranden mandag inden klokken 9, modtage en mail med et oplæg og en skriveøvelse, der tager udgangspunkt i en grundlæggende skriveteknik. Og 6 gange i løbet af kurset, har du mulighed for, at få individuel professionel elektronisk respons. Niveau 1 & 2, findes også som halve kurser.

Næste gang fra 26. august.

Dybdegående kreative skrivekurser for dig, der har styr på de grundlæggende værktøjer i skriveteknik af romaner og noveller og vil udfordre dig selv.

På lørdagskurset, SKRIVESKOLEN HEMINGWAY - BLIV VED MED AT SKRIVE, cirka en gang om måneden, arbejder vi helt ned i detaljerne af et emne, så du får en ny forståelse for at bruge de grundlæggende skriveteknikker, vi gennemgår. Får teknikkerne endnu mere under huden og kan blive ved med at skrive. Et nyt kursus hver halve år, med nye emner og indgange. Næste gang fra 31. august.

Kl. 10-16.15, 4 lørdage/28 lekt. Lige ved Nørreport Station.

På lørdagskurset, SKRIVESKOLEN HEMINGWAY – FORTSÆTTERE, med cirka fjorten dages interval, får du dybdegående respons på det skrivetekniske af dine medkursister og bliver i stand til at se nye lag i din tekst. Men du læser også andres tekster i dybden – og når du er en dygtig responsgiver, bliver du også en bedre forfatter. Et kursus der forpligter, da du skal forberede respons inden hver mødegang, men også et kursus, der virkelig kan rykke i forhold til at forstå det skrivetekniske. Næste gang fra 30. november.

Kl. 10-16.15, 4 lørdage/28 lekt. Lige ved Nørreport Station.

På E-skrivekurserne KULTURSKOLENS ONLINE FORFATTERSKOLE NIVEAU 3 & NIVEAU 4  - NIVEAU 5 & NIVEAU 6 kan du bygge videre på de grundlæggende værktøjer i kreativ skriveteknik af romaner og noveller. I 16 uger vil du, hveranden mandag inden klokken 9, modtage en mail med et oplæg og en skriveøvelse, der tager udgangspunkt i en grundlæggende skriveteknik. Og 6 gange i løbet af kurset, har du mulighed for, at få individuel professionel elektronisk respons.

Næste gang fra 26. august.

E-skrivekurset KULTURSKOLENS ONLINE FORFATTERSKOLE MASTERCLASS er for dig, der er godt i gang med at skrive i fx roman- eller novelleform. I 16 uger vil du, hver fjerde mandag inden klokken 9, modtage en mail med et oplæg, og tre gange er det individuelt tilrettelagt til dig med en skriveøvelse, der tager udgangspunkt i en grundlæggende kreativ skriveteknik, du selv har valgt at have fokus på. Du har mulighed for i alt at aflevere og få individuel professionel elektronisk respons på op til tyve normalsider, af det du skriver på.

Næste gang fra 26. august.

NETVÆRKS WORKSHOP for alle kursister, der har gået eller går på Kulturskolen online forfatterskole. En gang årligt på den idylliske Fuglevad Vandmølle, i Lyngby nord for København. Her kan du møde din underviser og andre kursister fra online forfatterskolen. En dag der byder på oplæg, samtaler og konkrete korte skriveøvelser. I et trygt fællesskab kan du få gode råd og inspiration til at komme videre med netop din skrivning. Her er alle velkommen, da den enkelte kursist udvikler sig fra sit sted og i sin genre. Og hvis du har lyst, er her mulighed for at danne vigtige netværk med andre, der skriver.

Kl.11- 15.30, næste gang lørdag den 24. august.

I 2024 fortsætter jeg samarbejdet med min dygtige kollega forfatter og underviser Helle Merete Brix og har, synes vi i al fald selv, ret unikke ting på programmet.

Lørdag den 25. maj HVEN – heldags skriveworkshop i Øresunds Paradis, oplæg, sparring og skriverefugie i ét. Genfortryl dit projekt med inspiration fra Tycho Brahes arbejdsomme ånd, der hviler overalt på øen. Du kan vandre rundt og bruge sanserne, se på fasaner, harer, og øve dig i at beskrive lyset, havet og den lille øs mægtige kystskrænter. Eller blive siddende og skrive på workshoppens base, det charmerende kulturhus på øen. Der er oplæg med skriveøvelser og mulighed for sparring med underviserne, men også god tid til at skrive på lige hvad du vil.

Gennemførte workshops og samarbejder med forfatter & underviser Helle Merete Brix

2024:

Oplæg om værdien af skrivegrupper og netværk for skrivende, Word festival i Odense

2023:

Efterlyser du en skrivegruppe/et skrivenetværk, for Danske Magistre

Skrivemasterclass - Forfattere der udtrykker sig på flere måder, for FOF København

Få din tekst til at leve, i samarbejde med Farshad Kholghi, for Danske Magistre

Skrivemasterclass - Løgn, digt og sandhed, for FOF København

2022:

Skrivemasterclass - Det selvbiografiske i fortællingen, for FOF København

Østerbro skriver sine egne historier, for Østerbro Bibliotek

Skrivemasterclass - At skrive om familien, for FOF København


Gæsteforfattere jeg har haft fornøjelsen af at præsentere:

Ida-Marie Rendtorff, Niels Erling, Katrine Grünfeld, Joakim Kruse Lykke, Anne-Grethe Bjarup Riis, Lotte Kaa Andersen, Julie Hastrup & Rosalinde Mynster.

Rigtig godt oplæg, til en virkelig god aften med Helle Højland og kursisterne. Kommer gerne igen en anden gang.

ROSALINDE MYNSTER, gæsteforfatter på skrivemasteclass, Forfattere der udtrykker sig på flere måder, har udgivet romanen Min fars stemme, Gyldendal.   

Jeg har taget SKRIVESKOLEN HEMINGWAY-GRUNDKURSUS og SKRIVESKOLEN HEMINGWAY- FORSTSÆTTERE og er vaskeægte på røven over, hvad Helle kan. Derfor har jeg inviteret Helle i studiet til en snak om, hvorfor kreativitet og skrivning er for vildt.

ROXIE MARTHINE RØMER er vært og tilrettelægger på ROXIES PODCAST - MODIGE SAMTALER.

Du ved, at du er i gode hænder, når Helle Højlands blå blik hviler på dig og din tekst. Jeg havde fornøjelsen af Helles kompetente undervisning på SKRIVESKOLEN HEMINGWAY-GRUNDKURSUS, umiddelbart inden min debut som forfatter. 

KATRINE GRÜNFELD har udgivet en række romaner, bla. Værelse samlet af kvinder, Grif. 

Stemningen og tilliden på holdet var noget helt særligt, Helle Højland formår virkelig at skabe det rum.

LOTTE KAA ANDERSEN, gæsteforfatter på skriveworkshoppen, Løgn, digt og sandhed, har udgivet en række romaner, bla. Den inderste kerne – om Inge Lehmann, Gutkind. 

KULTURSKOLENS ONLINE FORFATTERSKOLE med Helle Højland kick-startede noget, jeg ikke kunne gøre selv. Udover de opmuntrende kommentarer og at kurset "tvang" mig til at få skrevet fast i perioden, fik jeg virkelig nogle aha-oplevelser omkring brugen af sanser og beskrivelser, som jeg i høj grad manglede. Det var en helt vildt god oplevelse, og øvelserne er endt ud i min debutroman.

E. K. B. HOVEDSKOU, Forbandet Magi, Forlaget Silhuet.

Det var meget lærerigt og inspirerende at blive undervist i skrivekunst af Helle Højland på Daghøjskolen k-u-b-a*. Som underviser udstråler hun autoritet og ro, og hun har et stort katalog af gode skriveøvelser og -teknikker.

LISELOTTE MICHELSEN har bla. udgivet romanen Isfald, Byens Forlag.

Jeg har mere end 30 års erfaring med at undervise i kreativ skrivning


Grundprincippet i min undervisning består af en vekslen imellem oplæg om teknik, etablerede forfatterskaber/eksempler, både kortere og længere skriveøvelser, oplæsning og konstruktiv respons.


Fokuspunktet og filosofien er, at når man arbejder med den kreative (skrive)proces, genopdager man (skrive)glæden og lysten til at lære mere.


Et skrivekursus er et eksperimentarium. Et rum til latter og leg. Men også et tillidsrum hvor den skrivende tør prøve sig selv af, læse højt og skrive om - hvor hele processen bliver taget alvorligt.

Et kursus i kreativ skrivning kan ikke kun styrke din fiktion

 - men også gøre dine faglige tekster mere spændende.


Jeg tilbyder e-kurser med skriveopgaver og selvstudium til grupper eller enkeltpersoner, og tager ud med fysiske kurser i hele landet i private virksomheder, på skoler mm. Jeg tilbyder fx. historieværksted, dramatikerworkshop, Haiku-digtning og novelleworkshop til mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser. Alle fire forløb kan knyttes op på et emne, som der arbejdes med i forvejen. Og novelleworkshoppen kan bruges direkte som supplement til dansklærerens undervisning i noveller i forbindelse med afgangseksamen.


Men jeg sammensætter også skrivekurser efter ønske og sammentænker gerne med andre kunstneriske processer.


Sammen med min gode forfatter- og underviserkollega journalist Helle Merete Brix, har jeg udviklet flere super velfungerende skriveworkshopkoncepter, Både som heldags og et par timer. Tilrettelagt som det passer: fx HVEN – heldags skriveworkshop i Øresunds Paradis.


 KONTAKT mig for at aftale skrivekursus: mail@hellehojland.dk