Underviser i kreativ skrivning

 AKTUELT NU

KURSER I KØBENHAVN K:

SKRIVESKOLEN HEMINGWAY - GRUNDKURSUS


Få en grundig indføring i de grundlæggende værktøjer i skriveteknik af romaner og noveller.

Du kommer til at skrive meget, både kortere og længere skriveøvelser, aflevere færdige tekster og lære at give og modtage konstruktiv respons.

6 weekender over 12 uger. Lige ved Nørreport Station.

Kl. 10-16.15, 12 gange / 84 lekt. To kurser om året, nyt hold planlagt fra den 26. august 2023. Kan følges ved siden af et fuldtidsarbejde.

SKRIVESKOLEN HEMINGWAY - FORTSÆTTERE


For dig der har gået på Skriveskolen Hemingway – grundkursus og/eller Bliv ved med at skrive - eller tilsvarende skrivekursus, hvor du har lært de grundlæggende værktøjer i skriveteknik af romaner og noveller. På kurset tager både responsen og undervisningen direkte udgangspunkt i dine og de øvrige kursisters skrivetekniske udfordringer. Formen er den samme som på Bliv ved med at skrive - men med nye emner. 

4 lørdage med 14 dages interval. Indhold det samme Lige ved Nørreport Station.

Kl. 10-16.15, 4 gange / 28 lekt. To kurser om året, nyt hold fra den 29. april 2023.

SKRIVESKOLEN HEMINGWAY - BLIV VED MED AT SKRIVE


For dig der har gået på Skriveskolen Hemingway – grundkursus og/eller Fortsættere - eller tilsvarende skrivekursus, hvor du har lært de grundlæggende værktøjer i skriveteknik af romaner og noveller. På kurset tager både responsen og undervisningen direkte udgangspunkt i dine og de øvrige kursisters skrivetekniske udfordringer. Formen er den samme som på Fortsættere  - men med nye emner. 

4 lørdage med omkring 1 måneds interval. Lige ved Nørreport Station.

Kl. 10-16.15, 4 gange / 28 lekt.  To kurser om året, nyt hold planlagt fra den 2. sep. 2023. 

DIN HISTORIE - SKRIV PÅ DINE ERINDRINGER


For dig der vil skrive dine erindringer ned til dine efterkommere. Men også for dig, der vil bruge din egen historie som udgangspunkt for at skrive en selvbiografisk eller autofiktiv novelle eller roman. Lære de grundlæggende værktøjer i kreativ skriveteknik og prøve dem af i forskellige skriveøvelser - med udgangspunkt i DIN historie. De to kurser i løbet af et halvt år kan tages i vilkårlig rækkefølge, men indeholder introduktion til forskellige skriveteknikker - to forskellige kurser giver grundlag for at tage et fortsætterkursus.

7 tirsdage i dagtimerne. Lige ved Nørreport Station. 

Kl. 10-15.20, 7 gange / 42 lekt. Fire kurser om året, nyt hold den 11. april 2023.

SKRIVEMASTERCLASS:

FORFATTERE DER UDTRYKKER SIG PÅ FLERE MÅDER

- en skriveworkshop i samarbejde med forfatter og underviser Helle Merete Brix


Fem aftener, seks forfattere, mød Helle Merete Brix, Helle Højland, Kasper Bonnén, Rosalinde Mynster, Farshad Kholghi og Anne-Grethe Bjarup Riis.

Oplæg, forfattersamtaler og øvelser. Med fokus på seks forfatteres forskellige måder at udtrykke sig kunstnerisk. 

Og du er lige velkommen, hvad enten du er godt i gang med at skrive eller knap er begyndt. Og om du helst vil lytte eller også lave øvelser.

5 mandage i København V. Lige ved Carlsberg Station.

kl. 19-21, fra den 23. oktober 2023. Endnu ikke tilmeldingsklar!

FÅ DIN TEKST TIL AT LEVE - endags skriveworkshop i samarbejde med forfatter og underviser Helle Merete Brix & manuskriptforfatter og skuespiller Farshad Kholghi


Er du medlem af DM -  fagforening for akademikere, kan du deltage i denne skriveworkshop ganske gratis. Drømmer du om at skrive en bog, et teaterstykke eller artikler til avisen? En roman, fagbog eller selvbiografisk? Så er her fokus på dramaturgi, sprog og den gode historie.

Mandag den 8. maj, på Frederiksberg.

kl. 9-15.30 - tilmeldingsfrist 4. maj. 


Gennemførte workshops, i samarbejde med Helle Merete Brix, 2022: Det selvbiografiske i fortællingen, At skrive om familien & Østerbro skriver sine egne historier. 2023: Løgn, digt og sandhed. Hvor jeg har haft fornøjelsen af at præsentere Ida-Marie Rendtorff, Niels Erling, Katrine Grünfeld, Joakim Kruse Lykke, Anne-Grethe Bjarup Riis, Lotte Kaa Andersen og Julie Hastrup.

ONLINEKURSER HVOR DET PASSER DIG:

Alle forårets kurser begynder den 2. januar og efterårets den 28. august 2023.

Hver anden mandag med ni dage til at aflevere onsdag. 16 uger, i alt 16 lekt. som passer ind i din hverdag. Som et særligt tilbud, arrangerer vi nu en halvårlig netværks workshop med fysisk fremmøde for alle kursister på Kulturskolens online forfatterskole. 

KULTURSKOLENS ONLINE FORFATTERSKOLE


Grundlæggende E-skrivekursus for dig der har skrevet en masse, men ligeså meget for dig der kun har drømt om at skrive eller vil bruge den kreative skrivning til at styrke dine faglige tekster. 

NYT Grundkursus for unge 16-25 årige fra den 13. februar. 

KULTURSKOLENS ONLINE FORFATTERSKOLE

 - FORTSÆTTERHOLD FOR ØVEDE


E-skrivekursus for dig der gerne vil arbejde videre med din kreative skrivning. Du har deltaget på Kulturskolens online forfatterskole, eller har på anden vis arbejdet med de grundlæggende teknikker i kreativ skrivning. 

HOLD FAST I AT SKRIVE - 1


E-skrivekursus for dig der har gået på Kulturskolens online forfatterskole - eller lignede kursus. Du har været godt i gang med at skrive, men det er svært at holde fast i tiden til at komme videre. På dette kursus kan du repetere og uddybe kreative skriveteknikker, du har lært på den grundlæggende forfatterskole, med nye vinkler og øvelser. 

Bemærk, du kan spare penge ved på én gang at tilmelde dig to kurser i forlængelse af hinanden fx: 1+2

HOLD FAST I AT SKRIVE - 2


E-skrivekursus for dig der har gået på Kulturskolens online forfatterskole - fortsætter hold for øvede - eller lignede kursus. Du har været godt i gang med at skrive, men det er svært at holde fast i tiden til at komme videre.

På dette kursus kan du repetere og uddybe kreative skriveteknikker, du har lært på fortsætterholdet, med nye vinkler og øvelser.

Bemærk, du kan spare penge ved på én gang at tilmelde dig to kurser i forlængelse af hinanden fx: 1+2

HOLD FAST I AT SKRIVE - 3


E-skrivekursus for dig der har gået på Hold fast i at skrive 1, eller lignede kursus. Du har været godt i gang med at skrive, men det er svært at holde fast i tiden til at komme videre. På dette kursus kan du repetere og uddybe kreative skriveteknikker, du har lært på hold fast -1, med nye vinkler og øvelser. 

Bemærk, du kan spare penge ved på én gang at tilmelde dig to kurser i forlængelse af hinanden fx: 3+4

HOLD FAST I AT SKRIVE - 4


E-skrivekursus for dig der har gået på Hold fast i at skrive 2 eller lignede kursus. Du har været godt i gang med at skrive, men det er svært at holde fast i tiden til at komme videre. På dette kursus kan du repetere og uddybe kreative skriveteknikker, du har lært på hold fast -2, med nye vinkler og øvelser. 

Bemærk, du kan spare penge ved på én gang at tilmelde dig to kurser i forlængelse af hinanden fx: 3+4

Du ved, at du er i gode hænder, når Helle Højlands blå blik hviler på dig og din tekst. Jeg havde fornøjelsen af Helles kompetente undervisning på SKRIVESKOLEN HEMINGWAY-GRUNDKURSUS, umiddelbart inden min debut som forfatter. 

KATRINE GRÜNFELD har udgivet en række romaner, bla. Værelse samlet af kvinder, Grif. 

Stemningen og tilliden på holdet var noget helt særligt, Helle Højland formår virkelig at skabe det rum.

LOTTE KAA ANDERSEN, gæsteforfatter på skriveworkshoppen, Løgn, digt og sandhed, har udgivet en række romaner, bla. Den inderste kerne – om Inge Lehmann, Gutkind. 

Jeg deltog på KULTURSKOLENS ONLINE FORFATTERSKOLE  - LÆR AT SKRIVE AF EN FORFATTER i efteråret 2020 og kan kraftigt anbefale deltagelse. Det har givet mig rigtig meget inspiration og en masse god teknisk viden til den videre færd med skrivningen. Regner også med at tage næste trin lidt senere. Har lige et par andre opgaver der skal gennemføres inden.

BJARNE BRØNNO er blandt andet musiker og sangskriver.

Det var meget lærerigt og inspirerende at blive undervist i skrivekunst af Helle Højland på Daghøjskolen k-u-b-a*. Som underviser udstråler hun autoritet og ro, og hun har et stort katalog af gode skriveøvelser og -teknikker.

LISELOTTE MICHELSEN har bla. udgivet romanen Isfald, Byens Forlag.

Mere end 30 års erfaring med at undervise i kreativ skrivning


Grundprincippet i min undervisning består af en vekslen imellem oplæg om teknik, etablerede forfatterskaber/eksempler, både kortere og længere skriveøvelser, oplæsning og konstruktiv respons.


Fokuspunktet og filosofien er, at når man arbejder med den kreative (skrive)proces, genopdager man (skrive)glæden og lysten til at lære mere.


Et skrivekursus er et eksperimentarium. Et rum til latter og leg. Men også et tillidsrum hvor den skrivende tør prøve sig selv af, læse højt og skrive om - hvor hele processen bliver taget alvorligt.

Et kursus i kreativ skrivning kan ikke kun styrke din fiktion

 - men også gøre dine faglige tekster mere spændende.


Jeg tilbyder e-kurser med skriveopgaver og selvstudium til grupper eller enkeltpersoner, og tager ud med fysiske kurser i hele landet i private virksomheder, på skoler mm. Jeg tilbyder fx. historieværksted, dramatikerworkshop, Haiku-digtning og novelleworkshop til mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser. Alle fire forløb kan knyttes op på et emne, som der arbejdes med i forvejen. Og novelleworkshoppen kan bruges direkte som supplement til dansklærerens undervisning i noveller i forbindelse med afgangseksamen.


Men jeg sammensætter også skrivekurser efter ønske og sammentænker gerne med andre kunstneriske processer.


Tilbyder aktuelt et super velfungerende skriveworkshopkoncept, Få din tekst til leve, sammen med min gode forfatter- og underviserkollega journalist Helle Merete Brix. Både som heldags og et par timers gå-hjem-møde. Tilrettelagt som det passer. Næste gang: Få din tekst til at leve - DM.


 KONTAKT mig for at aftale skrivekursus: mail@hellehojland.dk